top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGROW team

Αναβαθμίζουμε το βιογραφικό μας, προετοιμαζόμαστε για κάθε ευκαιρία!

Το ξεκίνημα του έτους, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες περιόδους προσφοράς θέσεων εργασίας. Πολλοί εργοδότες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη νέα χρονιά, ξεκινούν από νωρίς να ανακοινώνουν τις ανάγκες τους.

Κατά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, ο σωστός χρονισμός (timing), είναι πολύ σημαντικός. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι, ώστε όταν μας παρουσιαστεί η κατάλληλη επαγγελματική ευκαιρία να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα και να την «κυνηγήσουμε».

Να τι μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να αναβαθμίσουμε το βιογραφικό μας σημείωμα και να αξιοποιήσουμε πλήρως ένα ενδεχόμενο “job boom” κατά τις αρχές του έτους:


1. Εμπλουτίζουμε με νέες και σημαντικές πληροφορίες

Πρώτα απ’ όλα, κοιτάμε πίσω στη χρονιά που πέρασε, ξεχωρίζουμε και προσθέτουμε στο βιογραφικό μας κύρια επιτεύγματα, σημαντικά αποτελέσματα, καθώς και δραστηριότητες, εκπαιδεύσεις, εμπειρίες και ό,τι νέο βιώσαμε, περάσαμε, κατακτήσαμε και αξίζει να αναφέρουμε.

Φυσικά, μπορούμε να προσαρμόζουμε το βιογραφικό μας σε κάθε ρόλο και οργανισμό που σκοπεύουμε να απευθυνθούμε, διατηρώντας τις σχετικότερες και σημαντικότερες πληροφορίες για κάθε περίπτωση. Πάντα με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα!


2. Αφαιρούμε οποιαδήποτε ξεπερασμένη ή μη σχετική πλέον πληροφορία

Κατά την αναθεώρηση του βιογραφικού μας, εμπλουτίζουμε μεν, αλλά είναι ευκαιρία να αφαιρέσουμε και τυχόν μη χρήσιμα πλέον στοιχεία, με μεγάλη όμως προσοχή! Το αν και τι θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε εξαρτάται πάντα από το τι στοχεύουμε να επιτύχουμε με το υπό διαμόρφωση βιογραφικό.


3. Αξιοποιούμε «λέξεις κλειδιά»

Ένας από τους τρόπους να ενισχύσουμε τη θετική επίδραση του βιογραφικού μας, είναι χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες για κάθε περίπτωση «λέξεις κλειδιά». Μελετούμε προσεκτικά την αγγελία στην οποία έχουμε αποφασίσει να ανταποκριθούμε, σημειώνοντας λέξεις κλειδιά που προκύπτουν από τις σημαντικότερες δεξιότητες, προσόντα και εμπειρία που αναφέρει. Ενσωματώνουμε όποιες από αυτές τις λέξεις μπορούμε στο βιογραφικό και στη συνοδευτική επιστολή.

Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνουμε τον αποδέκτη να αντιληφθεί συντομότερα ότι είμαστε κατάλληλοι για την εκάστοτε θέση, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες να μας καλέσουν σε συνέντευξη.


4. Μετατοπίζουμε την εστίασή μας

Επιπλέον των παραπάνω, είναι σημαντικό να εστιάσουμε την προσοχή μας και να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητά ο εργοδότης, ώστε να διαμορφώσουμε την αίτησή μας αναλόγως.

Αν μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι το βιογραφικό είναι το μέσο να δηλώσουμε τις δεξιότητές μας και να «φωνάξουμε» σε τι είμαστε πολύ καλοί, σωστά θεωρούσαμε, αλλά δεν είναι πλέον αρκετό!

Αυτήν τη χρονιά, είναι πολύ σημαντικό να «σκάψουμε» βαθιά και να εστιάσουμε στο τι μπορούμε να προσφέρουμε στον εκάστοτε εργοδότη.

Αυτό, σημαίνει ότι μελετούμε πολύ καλά:

α) τον εαυτό μας (θετικά στοιχεία, πλεονεκτήματα, σημεία προς βελτίωση, κλπ),

β) τον οργανισμό στον οποίο απευθυνόμαστε (κουλτούρα, όραμα, σκοπός),

γ) τις προσδοκίες που συνοδεύουν τον ρόλο στον οποίον στοχεύουμε.

Μετατοπίζοντας την εστίασή μας κατ΄ αυτόν τον τρόπο, μας προσφέρεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα βιογραφικό το οποίο ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.


Νέα χρονιά, νέες ευκαιρίες, νέο ταξίδι!

Ας αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις παραπάνω απλές αλλά σημαντικές συμβουλές, ώστε να φρεσκάρουμε το βιογραφικό μας για τις ευκαιρίες που μας περιμένουν και να ξεκινήσουμε δυναμικά τη χρονιά.


Το βιογραφικό σημείωμα αποτελεί ένα προσωπικό έγγραφο. Κάθε επιλογή αποτελεί μία προσωπική απόφαση, η οποία μεταφέρει ένα μήνυμα για το άτομο και για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται σε έναν ρόλο.

Η coaching προσέγγιση που εφαρμόζουμε σε κάθε μας συνεργασία, συμβάλλει αποτελεσματικά στο να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να μελετά και να προχωρά με σιγουριά στις καταλληλότερες προσωπικές επιλογές, οι οποίες είναι πιθανότερο να τον οδηγήσουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας.

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δυναμικά τη χρονιά;


bottom of page